1. Az étrend-kiegészítők alkotóelemei a vitaminok, nyomelemek és az egyéb ásványianyagok nem akkor segítenek igazán, amikor a kórokozó már bejutott a szervezetbe, hanem hetekkel előtte erősítik és szabályozzák az immunrendszert (minimum 14-21 nap szükséges a felkészített éber immunrendszerhez). Egy vírus szaporodási sebessége jóval gyorsabb, mint egy immunrendszert „felébresztő” kúra hatékonysága. Ezért nagyon fontos, folyamatában alkalmaznunk a választott étrend-kiegészítőt, hogy még időben megelőzhessük a bajt!

2. A megelőző immuntámogatás nemcsak akkor szükséges, amikor akut helyzet áll elő, de akkor kiemelten fontos.

A kutatók megállapították: ha a például a koronavírus egy olyan szervezetet ér, amely épp egy másik vírussal (influenza,stb.), baktériummal, belső parazitával, rossz bélflórával, számtalan idegen anyaggal küzd, nagyobb az esélye a traumának, a betegség kialakulásának. A megelőző immunvédelem célja tehát az egyéb tényezők legyőzése, kiiktatása, így egy esetleges új fertőzés során a megerősödött szervezet le tudja küzdeni azt. Amely akár életmentő is lehet.

3. Nincsenek csodaszerek, de létezik az életmódváltoztatás „csodája”. Az étrend-kiegészítő egy meglévő szokásrendhez hozzátesz, támogatja azt, de nem helyettesítheti. Az étkezés kulcsfontosságú marad minden helyzetben, akár járvány van, akár járvány mentes időszakot élünk. Tarthatunk húsmentes napokat, a hozzáadott cukrot és zsírokat kerüljük, együnk minél több nyers növényt, salátafélét, igyunk zöldségleveket (cékla, sárgarépa, vegyes zöldséglé), bontsunk fel házi paradicsomlevet (ne álljon a szekrény tetején, itt az idő, hogy elfogyasszuk.

egészséges táplálkozás

 

Lépjünk ki az étkezési komfortzónánkból, vágjunk bele valami újba: a szervezetünk meghálálja.

Egy-egy étrendi kiegészítő jobban hasznosul, ha mellé egy változatos, egészségtudatos étkezés társul (zabpehely, köles, hajdina, chiamag, mák, dió, mandula, csicseri, vöröslencse, áfonya, szeder, stb.). Lepjük meg magunkat új hatóanyagokkal, de elsősorban élelmiszerekből. Olyan sok szép és nem túl drága egészséges növényünk van: káposztafélék, brokkoli, répa, sütőtök, hüvelyes zöldségek. – éljünk velük gyakrabban és nagyobb mennyiségben.

Számos vegyület létezik azonban, amelyek élelmiszerből nem, vagy nem kellő mennyiségben vehetők fel, ilyenkor élhetünk az étrend-kiegészítők jótékony hatásaival.

Például a propolisz, amelynek magas antioxidáns tartalma van és természetes antibiotikumként működik, segít felvenni a harcot a különböző vírusos, bakteriális, gombás megbetegedések ellen is. A propolisznak az említetteken felül számos más jótékony hatása is van, melyekről itt olvashatsz bővebben: Propolisztermékek 

természetes étrend-kiegészítők

Propolisz kapszula/ Propolisz tinktúra 

 

4. Fontos! Nem minden készítmény használ ugyanúgy minden embernek. Az egyes szervezetek különböznek, van, akinek a nyomelemek segítenek jobban (ebben van hiányuk), másoknak a színanyag-szuperkoncentrátumok (mert nem esznek elég színes növényt), vagy a gyógygombák és gyógynövények (mivel legyengült az immunrendszerük, sok az oxidatív folyamat a sok munka, vagy éjszakázás miatt). Nehéz megmondani, kinek mi használ a legjobban, ez egyéni kísérletek eredménye. Egy biztos: a készítmények hatóanyagainak jelentős része hasznos és igazolt, kérdés, az egyes szervezetnek hol van hiányállapota és a genetikai és egyéb tényezők függvényében mi támogat jobban).

5. Figyeljünk a termék forgalmazójának ajánlásaira, vagy kérdezz bátran: egyik készítményt étkezés előtt, másikat utána kell használni, és az adagokat ne lépjük túl. Ne feledjük: gyakran nem a mennyiség növelése fog hatni, hanem a rendszeres napi kis mennyiségű bevitel.

6. Nagyon fontos, mielőtt egy étrend-kiegészítő mellett döntesz járj utána, milyen forrásból származik, milyen minőségűek a termékek.

Amennyiben szívesen kipróbálnád propolisz termékeinket, keresd őket webshopunkban: propolisztermekek.hu