Általános tudnivalók

A www.propolisztermekek.hu weboldal tulajdonosa és üzemeltetője az Balta és Balta Kft.. A webáruházban történő vásárlás elektronikus úton lehetséges, a www.propolisztermekek.hu weboldalon.

A webáruházban bárki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelezőnek tekinti. A regisztrációs profil létrehozásával az üzletszabályzatot elfogadottnak tekintjük.

Regisztráció
A webáruház oldalait bárki szabadon böngészheti. Vásárolni csak regisztrált tagoknak lehet. Vásárló lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy. A www.propolisztermekek.hu oldalon korábban már regisztrált felhasználók ugyanazzal az azonosítóval vásárolhatnak, mint amit egyszer már megadtak, azaz regisztrálni csak egyszer kell.

A regisztrációt a webáruház e-mailben visszaigazolja, amely tartalmazza az új tag jelszavát. Ezt a jelszót a regisztrált bármikor megváltoztathatja. A tagság feltétele, hogy a regisztrációt a Szolgáltató elfogadja. A tagság ingyenes. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy regisztrációkat indoklás nélkül visszautasítson vagy bármikor visszavonjon, különösképp a következő esetekben:
• valótlan vagy hiányos adatok megadása
• tag inkorrekt üzleti magatartása
• a webáruház és partnereinek bizalmával való bármilyen visszaélés, jó hírnevének rontása

Vásárlás
Regisztrációt követően bárki vásárolhat. Regisztrált tagok csak saját nevükben cselekedhetnek. A vásárlás visszavonhatatlan vételi ajánlat, ami kötelezi a vevőt a vásárlásra, azaz a vevő köteles a termék kiszállításakor, vagy a telephelyi átvételkor az ellenérték megfizetésére! Vita esetén a fogyasztó a helyi Békéltető Testülethez, valamint az illetékes Városi Bírósághoz fordulhat.

A forgalmazó nem vállal semmilyen felelősséget, és nem fogad el semmilyen szakvéleményt az általa forgalmazott termékek által más eszközökben okozott egyéb károkért! A forgalmazó nem vállal kártérítési kötelezettséget a készülék meghibásodása – szervizben töltött ideje – miatt bekövetkezett elmaradt üzleti haszonért vagy anyagi kárért!

Elállás joga
A szerződéstől az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indokolás nélkül el lehet állni, amennyiben a csomag bontatlan. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Elállás esetén a vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségeket. Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Ha a terméket már használatba vette a vevő, az eladó nem köteles visszavenni azt. Az átvételi elismervényt a csomag ellenőrzése után alá kell írni. Átvétel utáni hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

Csomagjainkat a Magyar Posta viszi házhoz a szállítási költséget a Magyar Posta határozza meg. www.posta.hu

Bemutatott termékek
A bemutatott termékek jellemzői a konkrét árucikk részletes leírásánál találhatók. A vételár mindig a kiválasztott áru alatt/mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFA-t is. Rendelés után mindig felveszik a kapcsolatot kollégánk Önnel, hogy egyeztessék az árat és a postaköltséget, mivel az ár változhat valuta árfolyamok miatt, ezért a cég nem vállal felelőséget az árváltozásból fellépő kellemetlenségekért.

Rendelés és szállítás
A webáruházban való regisztrációval minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével. A webáruházban történő vásárláskor a vásárló, a szállítási/átvételi lehetőségek közül kiválasztja a számára megfelelőt. A vásárlást csak akkor tekintjük elfogadottnak, ha a vásárló a szükséges mezőket maradéktalanul kitöltötte. Az ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a webáruház felelősséget nem vállal.

Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot átvenni az átvételi elismervényt aláírni, valamint az áru ellenértékét a szállítónak átadni. A Vevő köteles gondoskodni arról, hogy az általa megjelölt címen a csomag átvételét biztosítsa. Amennyiben a szállító a küldeményt kézbesíteni nem tudja, úgy a megadott címen értesítést hagy és a további lehetséges kézbesítésről.

Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős. Az akciós áruk esetén az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Több termék egyidejű vásárlása esetén az egyes termékek szállítási feltételei eltérhetnek egymástól.

A webáruházban megvásárolt termékeket a Magyar Posta Logisztikai üzletága (MPL) kézbesíti. Az MPL Budapestre és vidékre is azonos árakon szállít, a szállítási díjtáblázatban meghatározottak szerint. A legmagasabb postaköltség 2000 Ft.

Felelősség korlátozása
A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és az esetlegesen előforduló hibákra. A webáruház semmilyen módon nem felelős az alábbi esetleges problémák miatt, bármilyen okból következtek is be:

 • interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése
 • bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és az azon való vásárlást
 • bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon
 • bármely levél, adat – függetlenül attól, hogy papír vagy elektronikus formában érkezett – elvesztése
 • bármely szoftver nem megfelelő működése
 • bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei

Kizárólag a vásárló felelős a webáruházhoz való kapcsolódásáért és az áruházban való vásárlásért. A webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés időpontjától érvényes. A webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait annak megindoklása nélkül. Bármely módosítás a webáruházban való megjelenéstől érvényes.

Garanciák
A webáruház garantálja, hogy az oldalain megjelenített összes anyag (ismertető, árak, stb.):

 • legjobb tudomása szerint megfelel a valóságnak
 • publikálása nem törvénybe ütköző
 • nem sérti harmadik személy jogait (személyiségi jogok, szerzői jogok, stb.), jó hírét, nem kirekesztő
 • nem kapcsolódik lopott tárgyakhoz
 • nem tartalmaz interneten keresztül terjeszthető vírust

Vásárlás menete
Vásárláshoz regisztrált tagnak kell lenni! Regisztrálni a regisztráció menüpontban lehet. Ha már regisztrált tag, elég csak bejelentkezni, ami vagy a vásárlás megkezdése előtt a Regisztráió menüpontban a Felhasználói név és Jelszó megadásával, vagy vásárlás közben a kassza gomb megnyomása után a Bejelentkezés-re kattintva tehető meg. Természetesen nem kell minden terméket külön-külön megvenni. Elég a kiválasztott termékek kosárba helyezése után leadni a megrendelést.

A vásárlás befejezése után a vásárló kap egy email-t a rendelt termékekről. Minden esetben munkatársunk megkeresi Önt, hogy véglegesítse a megrendelést!

Eladó adatai
A vásárlásra kínált áruk eladója: az Balta  és Balta Kft. kivéve, ahol más forgalmazó van feltüntetve.

Szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

A vásárolt áruk jellemzőit az árucikk információs oldalán találod. Az ismertető esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős. A vételár mindig a kiválasztott áru alatt/mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t is. A termék melett szereplő kép eltérhet a valóságtól! A feltüntetett illusztrációk tartalmazhatnak olyan tartozékokat és speciális felszereléseket, amelyek nem részei a szériafelszereltségnek, vagy nem egyeznek meg 100 %-ban a felrakott képpel. Ha nem biztos a termékben amit rendelni szeretne, mindig kérjen kollégáinktól segítséget.

Fizetési módok

 • MPL utánvét – Az áru ellenértékét és a szállítási költséget a szállítást teljesítő kézbesítőnek az átvételkor egyösszegben kell kifizetni.
 • online fizetés – jelenleg inaktív

Megrendelés
Áru megrendelésének időpontja, online fizetés esetén a megrendelésnek az interneten keresztül történő elküldésének az időpontja (inaktív), utánvétes fizetéskor az áru megvásárlására vonatkozó igény (megrendelés) beérkeztének időpontja.

Szállítási határidő
Átlagos szállítási határidő 2-5 munkanap, de legkésőbb, a megrendelés beérkeztét követő 30 nap. Ha az Balta  és Balta Kft. a megrendelést a megadott határidőn belül nem teljesíti, akkor (online fizetés, illetve előlegutalás esetén) a megfizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszafizeti.

Szállítási díjak
A szállítási díjak külön táblázatban vannak feltüntetve és a megrendelésnél is kiszámolja a pontos fizetendő postaköltséget, de minden esetbe értesíítjük Önt E-mailben.

Szavatosság és Jótállás
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991.(IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termékcsoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett Az értékesített termékek minősége tekintetében az adott termék beszállítója vállal szavatosságot a Magyar Polgári Törvénykönyv 306. és 307. §–ban és a 151/2003./IX.22/ sz. Kormányrendeletben foglaltak, illetőleg saját jótállási feltételei szerint.

Nem rendeltetésszerű használat A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákért, károkért kárigény nem érvényesíthető. Ha a hiba jellege tekintetében vita merül fel, a jótállásra kötelezett a jogszabályban erre feljogosított minőségvizsgáló szerv (Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség) szakvéleményét köteles kikérni.

Érvényesség
Nem vállalunk felelősséget az oldalainkon található információk időszerűségéért, helyességéért és teljességéért. A jelen weboldalon bemutatott termékek módosításának jogát fenntartjuk. A feltüntetett illusztrációk tartalmazhatnak olyan tartozékokat és speciális felszereléseket, amelyek nem részei a szériafelszereltségnek, vagy nem egyeznek meg 100 %-ban a felrakott képpel. Ha nem biztos a termékben amit rendelni szeretne, mindig kérjen kollégáinktól segítséget.

Garanciális javítást csak érvényes jótállási jegy és/vagy számla alapján végezhetnek a kijelölt szakszervizek. A jótállási jegyen/számlán történt bármilyen idegenkezű javítás, törlés vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenségét és a készülék garanciavesztését vonja maga után. A jótállási jegy/számla forgalmazó által történő szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

Fogyasztót a jótállási jegy/számla alapján megillető jogok
Hibás teljesítés esetén a fogyasztó – választása szerint – javítást vagy cserét kérhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek egy másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a fogyasztónak okozott kényelmetlenséget.

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül jelentkezik csereigényével, és a jelzett hiba a készülék rendeltetésszerű használatát egyértelműen akadályozza, akkor a forgalmazó nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, és köteles a terméket kicserélni. A 3 napon belüli cseregarancia feltételei:

 • termék fizikai sérülésmentessége
 • eredeti csomagolás sérülésmentes megléte
 • esetleges tartozékok megléte
 • számla (v. másolata) és a garancialevél megléte

Ha a bevizsgálás során a hibajelenség nem jelentkezik, a kereskedő nem kötelezhető a termék kicserélésére. Ha a hiba ténye, jellege, illetve a hiba keletkezésének időpontja megállapításához speciális szakértelem szükséges, a fogyasztó a kijelölt minőségvizsgáló szervezetektől kérhet szakvéleményezést.