A nők életük során számtalanszor találják szembe magukat különféle intim problémákkal. Az egymást követő életszakaszokban bekövetkező hormonális változások, az időnként felmerülő bakteriális vagy gombás fertőzések sok nő életét keseríthetik meg. Ezek a bajok lehetnek alkalomszerűek, de akár rendszeresen visszatérő és elhúzódó nehézségek is. Sokszor pedig ezek a kellemetlen tünetek nemcsak testileg, hanem lelkileg is megviselhetik a hölgyeket.

A jó hír az, hogy a természet és a méhek ezekben a helyzetekben is a segítségünkre vannak. Az immunrendszer csökkent védekezőképessége, a hüvelyflóra egyensúlyának felbomlása miatt jelentkező különböző altesti fertőzések, gyulladások sikeresen kezelhetőek, ill. megelőzhetőek lehetnek a méhek fantasztikus ajándékával, a propolisz alkalmazásával.

A menstruáció és a propolisz

A menstruációból adódó fájdalom egy nő életét leghosszabban kísérő probléma lehet. A propolisz hatékonyan enyhítheti ezeket a görcsös fájdalmakat. A menstruációnak nem csak a megléte, hanem az elmúlása és klimax beköszönte is meg tudja nehezíteni egy nő mindennapjait. Jó, ha tudjuk, hogy a propoliszt változókorban is érdemes bevetni. Fogyasztása ugyanis csökkentheti a hőhullámokat és nyhítheti a hangulatváltozásokat. Érdemes 50-60 napig napi egyszer 10 cseppet fogyasztani belőle, majd 1-2 hét szünetet tartva a kúra ismételhető.

Propolisz felfázásra

A felfázás szintén a hölgyek többsége által jól ismert probléma. Az erre érzékenyebbeknek elég egy csupaszon hagyott derék, vagy egy hidegebb fürdő és meg is van a baj. A hólyaggyulladás, vagy felfázás kiegészítő kezelésére, megelőzésére szintén alkalmas a méhszurok. Ha húgyútifertőzéssel állunk szemben, akkor nagyon fontos, hogy rengeteg folyadékot is fogyasszunk a mielőbbi gyógyulás érdekében. A legjobb, ha a húgyutak egészségére jótékonyan ható gyógyteákat választjuk a propolisz mellé.

Hüvelyi fertőzések kezelése

A női nemi szervek viszonylag védtelenek a kórokozókkal szemben. A könnyebben feljutó baktériumok pedig gyulladásokhoz vezethetnek. Ráadásul a hüvelyflóra egyensúlya szintén egy nagyon kényes állapot. A mindennapos stressz, vagy a túlzott intim higiénia felboríthatja ezt az egyensúlyt. Ennek első jele lehet a rendellenes hüvelyi folyás. Ilyenkor a drága gyógyszertári kúpok helyett megpróbálkozhatunk házilag hüvelykúp készítésével. Ezeket a kúpokat vagy golyókat érdemes inkább esténként alkalmazni, amikor a test vízszintes helyzete elég ideig a helyén tartja őket. Az antibiotikumokra nem reagáló visszatérő gombás fertőzések esetében is érdemes a propolisznak adni egy esélyt. Amellett ugyanis, hogy antibakteriális és gombaölő hatása van, a tüneti kezelésben is sokat segíthet. Enyhítheti a gyulladás és a viszketés tüneteit, köszönhetően a tiszta propolisz legfontosabb és legnagyobb alkotórészének a flavonoidoknak. A női nemi szerv gombás fertőzését sokszor okozhatja a Candida gomba is. Erre a kórokozóra is jótékonyan hathat a propolisz, mely nemcsak meggátolhatja, hogy a Candida elszaporodjon, de a szervezet gombára adott immunválaszát is javíthatja.

Hölgyek, tartsatok belőle otthon egy üveggel!