Itt van az ősz, itt van újra…

Az ősz végérvényesen megérkezett hozzánk. A természet lassan felkészül a téli pihenőjére, a mi kezünkbe pedig egyre többször kerül egy bögre forró tea vagy egy jó könyv, és sajnos a papír zsebkendő is. Mert az évszakváltással nem csak a gyönyörű színek és az aludni készülő természet vár ránk, hanem a tipikus őszi betegségek szezonja is: nátha, köhögés, orrfolyás, torokfájás.

A kevesebb napsütés, az egyre több sötétség a lelkünket és a testünket is egyaránt megviseli, az egyre nyirkosabbá és hidegebbé váló idő pedig kiváló alkalmat teremt a tipikus őszi betegségek kialakulásához.
Ezért még épp időben vagyunk ahhoz, hogy a nyáron felturbózott immunrendszerünket egy kicsit utántöltsük a hidegebb hónapokra. Érdemes megfontolni, hogy kezdődő betegség esetén először a természet patikájából válasszunk magunknak gyógyírt, hiszen az élővilág számtalan „orvossággal” ajándékozott meg minket – jó, ha ismerjük őket. Ezek közül is talán a legkiemelkedőbb a méhek ajándéka, a propolisz.

A város és a testünk védelmezője

A propolisz görög eredetű szó, azt jelenti, hogy a város védelmezője. Ez a név gyönyörűen magába foglalja, hogy mit is tud ez a kissé ragacsos csoda, hiszen nem csak a méhkast tudja remekül megvédeni a behatolóktól, hanem testünket is ellenállóbbá teheti az őszi kórokozókkal szemben.
Ha egyelőre sikerült még megúsznunk az évszakváltást nyavalyák nélkül, akkor használhatjuk az immunrendszerünk megerősítésére. Tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy a propolisz erősen aktivizálja testünk immunrendszerét. Ehhez tarthatunk egy háromhetes kúrát, amely során naponta 30-40 cseppet juttassunk belőle a szervezetünkbe, és ezzel máris hozzájárulhatunk egészségünk karbantartásához.

Ha azonban már nem sikerült megelőznünk a bajt, a propolisz még akkor is segíthet: felgyorsíthatja a gyógyulásunkat, és enyhébbé teheti a tüneteinket. Lázas megbetegedés esetén érdemes minden egyéb kezelést kiegészíteni napi 30 cseppel. Torokfájásnál, légzőszervi megbetegedések kezdeténél szintén hasznos, ha egy nagyobb dózisban fogyasztjuk a tinktúrát, ami felnőtteknél 3 ml 2-3 alkalommal naponta, míg gyerekeknél 3 csepp/testsúly kg szintén napi 2-3-szor. A gyerekeknél történő alkalmazása esetén válasszunk alkoholmentes terméket.

Mire figyeljünk propolisz vásárláskor?
Manapság már nagyon sok helyen hozzájuthatunk a propoliszhoz, de nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy csak és kizárólag biztos forrásból származó, bevizsgált, jó minőségű terméket válasszunk. A webshopunkban forgalmazott termékek mind rendelkeznek ezekkel a kritériumokkal. Családi vállalkozásunk ugyanis több mint 30 év tapasztalattal a háta mögött állítja elő a ma Magyarországon elérhető egyik legmagasabb hatóanyag-koncentrátummal rendelkező propoliszt, amely minden változatában rendelkezik a szükséges engedélyekkel és bevizsgálásokkal.

Szerezz be belőle egy üveggel!